Aglomerație în școlile din Reșița. Părinții s-au înghesuit încă din prima zi să-și înscrie copiii la pregătitoare

Încă din prima zi părinții din municipiul Reșița au depus toate documentele necesare la sediul unităților de învățământ alese pentru a-și înscrie copiii în grupa pregătitoare. În județul Caraș-Severin sunt disponibile peste 2.200 de locuri.

,,Ne găsim chiar în prima zi de înscrieri la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2017-2018 și suntem bucuroși că până la jumătatea zilei avem deja mai multe cereri decât ne-am așteptat” – a precizat directorul Școlii Gimnaziale numărul 2 Reșița, Marius Șandru.

Părinții s-au ghidat în alegerea școlii după cadrele didactice preferate dar și după apropierea unității de învățământ de domiciliu.

,,Să vă spun sincer am ales această școală pentru învățătoare mai mult. Am auzit de dânsa, este un cadru didactic minunat care pune mult suflet în munca sa ”

,,Mai am un copil care învață tot aici și este cea mai apropiată școală de casa noastră și am auzit că este și cea mai bună”

O învățătoare  care urmează să preia grupa pregătitoare din toamnă spune că această clasă este importantă pentru dezvoltarea copiilor și pentru a-i ajuta să se obișnuiască cu școala.

,, Grupa pregătitoare este importantă pentru că este perioada în care copiii se obișnuiesc cu școala. Din acest an școlar oferim și programul Școală după Școală, sperăm să ne facem cele două clase prognozate”

Amintim că în clasa pregătitoare pot fi înregistrați copiii care fac 6 ani până la începerea școlii, dar și cei care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, dar doar dacă evaluarea psihosomatică arată că  pot face față. Termenul limită de înscriere este 16 martie.

Andreea Lupșa