CNSU propune prelungirea stării de alertă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 10 februarie 2021, Hotărârea numărul 8. Prin aceasta se propune prelungirea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile pe teritoriul României, păstrarea măsurilor de prevenție adoptate la nivel national și includerea focarelor de COVID – 19 în calcularea incidenței privind răspândirea noului tip de coronavirus.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2021”, se arată în hotărârea CNSU. În anexa hotărârii se menţionează păstrarea acelorași măsuri aflate în vigoare până acum – purtarea obligatorie a măștii, interzicerea evenimentelor private, închiderea restaurantelor la interior,  închiderea teatrelor și cinematografelor în zonele în care incidența trece de 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Calculul incidenței se va realiza prin raportarea la cifra reprezentând suma persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în localitatea de referinţă, comunicată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile teritoriale judeţene, în prima zi lucrătoare a săptămânii, la ora 16.00. Cifra comunicată de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date prin structurile teritoriale judeţene este utilizată ca referinţă pentru întreaga perioadă de timp până la furnizarea unui nou set de date actualizate”, se precizează în anexa hotărârii.

Nu mai este prevăzută și excluderea focarelor din spitale și instituțiile de îngrijire, care era până acum în vigoare.

De același autor

Related Articles