Primăria Reşiţa a achiziţionat 200 de containere tip clopot pentru colectarea sticlei. Acestea vor fi amplasate pe platformele gospodăreşti şi vor înlocui vechile recipiente verzi.

Colectarea selectivă este una dintre etapele esenţiale ale unui management modern al deşeurilor menajere, în vederea transformării lor în produse utile. Aproape toate materialele care intră în compoziţia deşeurilor, precum hârtia, sticla, ambalajele din plastic sau cutiile metalice, pot reprezenta obiectul procesului de colectare selectivă şi apoi de valorificare.

Pentru reducerea cantității de deșeuri supuse depozitării, dar și pentru creșterea gradului de colectare a deșeurilor reciclabile din sticlă, Primăria municipiului Reșița a achiziționat 200 de containere tip clopot (verzi) ce vor fi amplasate la platformele gospodărești pentru colectarea deșeurilor menajere de la populație. Acestea vor înlocui containerele de 1,1 mc (verzi) ce sunt utilizate în prezent pentru colectarea acestui tip de deșeu.

Cetăţenii sunt rugaţi să depoziteze doar sticlă de culoare, albă, maro sau verde; sticle şi borcane fără capac, ori alte obiecte din sticlă provenite de la băuturi şi produse alimentare, dar care să fie curate.

Nu se vor arunca în aceste containere: becuri şi neoane; veselă şi pahare; porţelan şi ceramică cristal; sticlă rezistentă la temperaturi înalte, de exemplu vase de tip Jena; geamuri şi oglinzi; parbrize; ambalaje din sticlă care au conţinut medicamente şi produse cosmetice.