Protecţia consumatorilor: Avertismente şi amenzi pentru comercializarea jucăriilor neconforme

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin a efectuat un control tematic, în urma căruia, jucăriile vândute în judeţ au fost luate sub lupa comisarilor pentru protecţia consumatorului.

În urma verificărilor efectuate, comercianţilor le-au fost aplicate o serie de avertismente şi sancţiuni, a declarat comisarul Mirela Răchitan:

În urma acestei acțiuni de control, au fost verificați 18 operatori economici, cărora le-au fost aplicate 16 amenzi contravenționale în valoare de 54.000 de lei şi 5 avertismente și a fost dispusă, ca măsură complementară, retragerea de la comercializare a unui număr de 645 de bucăți de jucării, în valoare totală de 9.970 lei“.

Mirela Răchitan a mai subliniat că, o serie de jucării catalogate ca fiind periculoase pentru cei mici au fost retrase de la comercializare pentru că prin utilizarea lor puteau pune în pericol viaţa acestora. Este vorba de unele jucării cu piese din puf, mingile de tip yo-yo cu sfoară elastică, substanţele de făcut baloane din săpun şi pistoalele cu capse.

De același autor

Related Articles