[AUDIO] Circulaţie blocată pe calea ferată în Caraş-Severin. Călătorii aşteaptă de şase ore în tren

Circulaţia feroviară a fost întreruptă astăzi timp de 6 ore între localităţile Brebu şi Cornuţel Banat, din cauza prăbuşirii unor arbori peste calea ferată. Autorităţile au întreprins demersuri pentru îndepărtarea copacilor şi circulaţia a fost reluată în jurul prânzului. 5 trenuri de călători au înregistrat întârzieri de mai multe ore, iar oamenii sunt revoltaţi că s-a intervenit foarte lent.

 

Şeful Poliţiei TF Caraş-Severin, comisar şef Ion Hârţan afirmă că traficul feroviar a fost reluat cu întârziere pentru a nu pune în pericol siguranța călătorilor. Acesta menționează că nu a fost afectată infrastructura căii ferate. În schimb copacii au rupt liniile de alimentare cu energie electrică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, pe linia simplă dintre Reşiţa şi Caransebeş se înregistrează fluctuaţii de tensiune. Trenul 1698 plecat la ora 12.39 din Caransebeş se află în circulaţie, mai spune Brânzan.

Conform informării Administraţiei Naţionale de Meteorologie, din această seară, de la ora 18.00 până mâine seară, în judeţul Caraş-Severin se preconizează instabilitate atmosferică, averse, descărcări electrice, vânt şi grindină.

Pentru diminuarea consecinţelor acestor fenomene meteo periculoase, autorităţile recomandă populaţiei să întreprindă măsurile necesare, având în vedere că, în aceste situaţii, există riscul prăbuşirii de arbori, panouri publicitare sau elemente ale acoperişurilor imobilelor. Totodată, se recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite pentru a se evita posibilele pagube.

Echipajele de pompieri militari din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin sunt pregătite să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale şi populaţiei.

(Sebastian Dragomir)

Foto: www.sursazilei.ro

De același autor

Related Articles