Circulaţia feroviară între Mintia şi Brănişca a fost redeschisă cu restricţii de viteză

Circulaţia feroviară pentru trenurile de călători şi de marfă, între staţiile Mintia-Brănişca, pe firul II, a fost redeschisă joi, la ora 21:48, cu restricţii viteză, după ce a fost oprită timp de şapte ore din cauza unui tren de marfă care a deraiat, a anunţat CFR Infrastructură.

Circulaţia mai multor trenuri de călători a fost afectată, în timp ce trenurile Regio 2045 Simeria – Arad şi Regio 2185 Simeria – Lugoj (pe distanţa Simeria – Margina) au fost anulate. La cele două trenuri – IR 1766 şi IR 75 la care s-a realizat transbordarea a 250 de pasageri cu mijloace auto pe distanţa Ilia-Simeria, CFR Călători a oferit pasagerilor în staţia Simeria apă şi produse preambalate.

CFR Călători a anunţat că pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Traficul feroviar a fost oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara, între staţiile CF Mintia şi Brănişca, pe firul II unde, în jurul orei 14:40, al 13-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat, de un boghiu.

Potrivit CFR SA, firul I era închis pentru lucrări de modernizare.

Trenul care aparţine operatorului privat de transport feroviar de marfă Express Forwarding SRL circula pe relaţia Potcoava – Curtici, avea în compunere 32 de vagoane şi transporta cereale‘, se preciza în comunicatul CFR SA.

Foto Facebook

De același autor

Related Articles