inselaciune-telefon

Ofemeie în vârstă de 65 de ani, din municipiul Hunedoara a reclamat faptul că a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care i-a comunicat că fiul său a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a rezultat rănirea unei minore.
Urmând indicaţiile apelantului necunoscut, femeia a virat 800 de lei într-un cont bancar indicat de acesta, pentru a-şi „scăpa de închisoare” fiul, însă ulterior a constatat că a fost victimă a infracțiunii de înşelăciune.
În urma sesizării, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări în vederea identificării suspectului şi a recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:

• verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-adevăr într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare).

• dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;

• fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.