Chirurg prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro mită

spital-arad

Un medic de la Spitalul Clinic Judeţean Arad a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie după ce a pretins şi a primit 500 de euro de la o persoană pentru realizarea unei intervenţii chirurgicale. Chirurgul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost pus sub urmărire penală.  Conform Direcţiei Generale Anticorupţie, doi cetăţeni au formulat denunţuri cu privire la practica unor medici din cadrul spitalului arădean, care, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pretind şi primesc diferite sume de bani în vederea efectuării unor intervenţii chirurgicale. Astfel, în urma unei discuţii purtate anterior între unul dintre denunţători şi făptuitorul,C.C.,  medic în cadrul Secţiei Chirurgie II a Spitalului Judeţean Arad, a rezultat faptul că acesta din urmă i-a pretins denunţătorului să dea suma de 500 de euro în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale, ce intra în sfera atribuţiilor sale de serviciu.
Pentru a justifica cuantumul sumei de bani pretinse, medicul i-a promis denunţătorului că îl va interna la Spitalul Judeţean Arad, în vederea efectuării intervenţiei chirurgicale, urmând ca procedura de internare să se efectueze prin inserarea, în înscrisurile întocmite cu această ocazie, a unui diagnostic fictiv, care nu presupunea plata cheltuielilor de spitalizare.
Prin urmare, la data de 16.06.2015, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 C. pen., rap. la art. 6 din Legea 78/2000, medicul fiind surprins în flagrant la scurt timp după primirea sumei de 500 euro, în scopul arătat mai sus.
În prezent, împotriva suspectului a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.       Alina Bradaci

Foto:glsa.ro

De același autor

Related Articles