CFR este dispus să renunțe la gările Oravița și Anina

Două dintre cele mai vizitate gări din Caraș-Severin ar putea putea ajunge la strălucirea de altădată. Este vorba de stațiile CFR Oravița și Anina, punctele limită ale traseului montan cunoscut sub numele de Semmeringul Bănățean. Șansa poate veni din partea administrațiilor locale, pentru că CFR-ul nu are bani să le modernizeze, spune ministrul transporturilor Sorin Grindeanu.

„Eu am promovat la nivel de Guvern următorul lucru. Să descentralizez toate aceste lucrări și să le dau către autoritățile locale. CFR-ul nu are forța necesară, în acest moment, să facă aceste lucrări. Și am promovat un cadru legal, care permite autorităților să ia aceste clădiri cu titlu gratuit, cu o singură condiție, aceea ca undeva, într-un colț, să existe specificul CFR. Adică să existe un ghișeu unde să se vândă bilete în continuare. Restul clădirii poate să fie folosită cum își dorește acea autoritate locală care vine și investește. Da, eu am făcut acest lucru și acest cadru legal, în urmă cu câteva luni, și orice autoritate dorește poate să ia aceste imobile de la CFR”, a declarat Sorin Grindeanu.

Autoritățile locale din Oravița și Anina au trimis, încă de anul trecut, adrese la Ministerul Transporturilor pentru preluarea celor două gări. Ambele clădiri sunt monumente istorice.

Cele mai citite

Related Articles