Secția de circulație Oravița – Anina, cea mai veche și mai spectaculoasă cale ferată montană din Sud – Estul Europei, dar şi oferta de călătorie cu trenul pe această rută au fost intens promovate de Compania CFR SA la Târgul de Turism al României, desfăşurat luna trecută la Bucureşti. Pe cel mai vechi traseu montan din ţară trenurile circulă şi în prezent de două ori pe zi şi se aplică reducerile și facilitățile acordate prin actele normative în vigoare. La aceste curse pot fi rezervate locuri, oferta fiind o bună oportunitate pentru agențiile de turism și pentru grupurile organizate care își pot planifica călătoria cu o lună sau chiar trei înainte.

Accesul până la stațiile CF Oravița respectiv Anina se face cu mijloace de transport auto, din Timișoara şi Reşiţa.

Citeşte şi: Cea mai frumoasă cale ferată istorică din Banatul de Munte: Oraviţa-Anina

Trenurile circulă zilnic pe această secție și au în componență două vagoane (trei în sezonul estival), programul de circulație este:

  • tren Regio 9695: Oravița pleacă la ora 11.15 – Anina sosește la ora 13.05
  • tren Regio 9694: Anina pleacă la ora 13.30 – Oravița sosește la ora 15.20

La aceste trenuri se pot rezerva locuri, oferta fiind o bună oportunitate pentru agențiile de turism și pentru grupurile organizate de cel puțin 6 persoane, care își pot planifica călătoria cu o lună până la trei luni înainte, cumpărând cu anticipație bilete atât pentru grupuri organizate dar și individual.

Pentru această rută se aplică:

  • ofertele comerciale și reducerile aferente (Bilet dus-întors, Minigrup 2-5, Cartea VSD, Biletul de weekend, procurarea cu anticipație a legitimațiilor de călătorie, etc.);
  • reducerile și facilitățile acordate prin acte normative (elevi și studenți, pensionari, revoluționari, veterani de război, persoane persecutate din motive politice și etnice, persoane cu handicap, locuitorii munților Apuseni).

(Hardy Cvoica)