Cetăţenii din Moldova Nouă pot dona, astăzi , sânge la Spitalul Orăşenesc!

O nouă colectă mobilă de sânge este organizată, astăzi , de Centrul de Transfuzii la Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă. Până la ora 14.00 cei interesaţi să facă o faptă bună sunt aşteptaţi în incinta unităţii medicale, la parter, într-o locaţie special amenajată pentru această acţiune de donare de sânge.

Vă reamintim că este nevoie de sânge în special pentru grupele cu RH negativ. Stocul Centrului de Transfuzii din Reşiţa trebuie îmbunătăţit pentru că unitatea îşi va închide porţile în minivacanţa de 1 Mai.

Numărul bolnavilor este în creştere în Caraş-Severin iar oamenii au nevoie de ajutor, a declarat coordonatorul centrului, medicul Rodica Neaga. Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa va organiza, mâine şi o colectă mobilă de sânge la Spitalul Municipal din Caransebeş.

Donarea de sînge este permisa numai persoanelor sănătoase, între 18 şi 60 de ani (întrucât în afara acestor vârste nu există garanţia unui răspuns armonios din partea organismului faţă de pierderea a 450 ml de sânge), celor care nu au valorile tensiunii arteriale peste 180 mm Hg sau sub 100 mm Hg, femeilor în afara sarcinii sau a lăuziei, celor ce nu manifestă stări emoţionale exagerate, teama persistentă faţă de actul donării sau o stare de oboseală, nu au consumat alcool sau o masa bogată în grasimi înainte de a se prezenta la recoltare, au de la ultima donare de sânge minimum 60 de zile, nu au avut în ultimul timp pierderi de sânge şi nu au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles