Cercetaţi pentru trafic de droguri

La data de 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict și au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Drobeta-Turnu Severin și în localitatea Breznița-Ocol, județul Mehedinți, pe linia combaterii traficului de droguri de risc și mare risc.

Astfel, a fost prins în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi ridicat de la o firmă de curierat un colet expediat din Spania, în care se aflau, disimulate, aproximativ 50 de grame cocaină.

Au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate 5 telefoane mobile, o cultură de 10 plante de cannabis, de peste 1 metru înălțime, 2 borcane de sticlă cu muguri de cannabis, 8 țigarete de cannabis confecționate artizanal, 5.985 de lei, 200 de euro, 1.500 de dolari americani, o cartelă sim, trei cântare electronice de precizie, 10 ghivece și diferite recipient cu urme de fragmente vegetale verde-oliv și miros înțepător, un grinder și diverse înscrisuri.

Din cercetări a reieșit că, din luna august 2021, un bărbat, de 32 de ani, fiind încarcerat într-un penitenciar, tot pentru infracțiuni privind traficul de droguri de risc și mare risc, ar fi constituit un grup infracțional organizat, ce ar avea în preocupări introducerea de droguri de risc și mare risc, dar și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Tânărul ar fi continuat desfășurarea activităților infracționale și din momentul liberării condiționate, totodată cooptând pentru acestea un alt bărbat, de 49 de ani.

Față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 49 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar, față un bărbat, de 28 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar.

Cei patru bărbați reținuți urmează să fie prezentați astăzi, 14 octombrie, Tribunalului Mehedinți, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire unui grup infracțional organizat, introducerea în țară de droguri de risc și mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună măsuri corespunzătoare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

De același autor

Related Articles