Cercetări pentru trafic de minori în comuna Iecea Mare din judeţul Timiş

Astăzi, 30 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, desfăşoară o acţiune pe linia combaterii traficului de persoane şi minori, în scopul destructurării unui grup infracţional organizaţ care ar acţiona în judeţul Timiş, comuna Iecea Mare.

Victimele, ambele minore (13 şi 17 ani), ar fi fost racolate de membrii grupării (grupare constituită din 8 persoane) din medii defavorizate şi, sub pretextul unei relaţii de prietenie, ar fi fost traficate şi exploatate sexual, în imobilul uneia dintre persoanele bănuite sau în alte locaţii din comună.

Din actele premergătoare şi verificările efectuate, a reieşit că, în cursul lunii mai 2021, membrii grupării ar fi racolat cele două minore şi, profitând de faptul că acestea provin din familii sărace, ar fi abuzat de naivitatea acestora şi, prin acte de violenţă fizice şi verbale, le-ar fi convins să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi pe zi. Aceştia, după consumarea actelor sexuale, ar fi plătit membrilor grupării în jur de 50-60 de lei.

În cadrul acestei acţiuni, au fost efectuate 3 percheziţii domiciliare, la adresele persoanelor cercetate şi au fost puse în executare 8 mandate de aducere, pe numele membrilor grupării.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Activităţile beneficiază de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Grupării de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara.

De același autor

Related Articles