Centrul de Tranfuzii Sanguine Reşiţa are nevoie urgent de sânge din grupa A pozitiv

Centrul de Tranfuzii Sanguine din Reşiţa are nevoie urgent de sânge din grupa A pozitiv pentru trombocite. În plus, bolnavii programaţi pentru intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean din Reşiţa aşteaptă să primească sânge din grupele cu RH negativ.

Donarea de sânge are avantaje nu doar pentru pacienţii care au nevoie de o transfuzie, ci şi pentru donatori. Susţinerea sănătăţii cardiovasculare, investiigaţiile medicale gratuite, decontarea cheltuielilor de transport bonurile de masă şi acordarea unei zile libere de la serviciu sunt doar câteva dintre beneficiile persoanelor care donează sânge.

Sangele nu este necesar doar în situaţii de urgenţă majoră ci în comunitaea noastră este nevoie de sânge în fiecare zi. De exemplu persoanele care supuse operaţiile neaşteptate pe inimă, sau care primesc un diagnostic nou de leucemie, o naştere complicată cu hemoragie sau un accident de maşină, în toate aceste cazuri este nevoie urgent de sânge.

Sangele trebuie recoltat, testat si transportat la spital si de aceea, centrele de transfuzii trebuie sa aibă deja pregătite unităţile de sange, 365 de zile pe an, pentru a putea fi disponibile imediat pentru pacientii critici. 

Donarea de sânge este voluntară și neremunerată şi poate face diferenţa între viaţă şi moarte!

Cele mai citite

Related Articles