Prefectul Cristian Gâfu îndeamnă cărăşeni să meargă să se vaccineze. Pentru amenajarea centrelor de imunizare din judeţ s-au cheltuit bani publici şi acestea au fost deschise în folosul cetăţenilor, pentru a le asigura posibilitatea de a se vaccina în apropiere de casă.

Acesta le reaminteşte oamenilor că până nu se realizează o imunizare în masă, de peste 70% din numărul de locuitori, pandemia nu poate fi învinsă şi sistemul sanitar va continua să fie supus presiunii generate de numărul crescut de cazuri şi de numărul tot mai mare al pacienţilor care dezvoltă forme medii sau grave ale bolii şi necesită internare. La ora actuală, 179 de persoane cu SARS CoV 2 sunt internate în spitalele din Caraş-Severin iar 16 sunt internați la ATI.

În centrele de vaccinare din Caraș-Severin la această oră sunt 3.914 locuri libere pentru cei care doresc să se vaccineze împotriva COVID. Cele mai multe locuri disponibile, 416 le are centrul de la sala de sport a Liceului Tehnologic ”Mihai Novac” – Oravița de pe Str. Cloșca Nr.10, cetățenii sunt vaccinați aici cu serul de la Pfizer.

Sunt însă și liste de așteptare în județ, aproximativ 1.100 de persoane așteaptă să fie imunizate.