Cele două fete căutate în zona Bigăr au fost găsite pe un drum forestier

Cele două fete de 19 ani, care s-au rătăcit în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă în timp ce încercau să ajungă cu maşina în localitatea Bigăr, au fost găsite de poliţişti pe un drum forestier din zonă, la aproximativ 17 km de destinaţie, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

Tinerele se aflau în autoturismul cu care au plecat de acasă, sunt afara oricărui pericol şi nu au suferit vătămări, a precizat sursa citată.

Cele două fete au plecat vineri după-amiază din Reşiţa, cu un autoturism condus de una dintre ele, cu intenţia de a ajunge în localitatea Bigăr. În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, un tânăr a sesizat autorităţile, prin apel la numărul de urgenţă 112, că tinerele nu au ajuns la destinaţie şi nici nu pot fi contactate pe telefoanele mobile.

Imediat după sesizare, la nivelul inspectoratului au fost dispuse căutări în zona indicată, fiind construite echipe de căutare-scotocire la care au participat peste 40 de efective de la Poliţia Oraşului Moldova Nouă, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Salvamont şi personal silvic de la ocoalele silvice‘, a menţionat IPJ Caraş-Severin.

Căutările, la care au fost folosite echipamente cu termoviziune din dotarea Poliţiei de Frontieră, s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii, fiind vorba despre o zonă împădurită, greu accesibilă şi fără semnal.

A fost scotocită zona împădurită şi cele două drumuri forestiere pe care se face accesul spre localitatea Bigăr, drumuri care au mai multe ramificaţii şi sunt greu accesibile pentru autovehicule.

Zona a fost survolată, sâmbătă dimineaţa, şi de un elicopter din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

De același autor

Related Articles