Cele 6 puncte anti-caniculă au devenit funcţionale în Lugoj şi în Timişoara

Vreme deosebit de caldă cu un disconfort termic accentuat în vestul ţării. În aceste condiţii, de astăzi în Timişoara şi Lugoj sunt funcţionale mai multe puncte de prim ajutor. În Timişoara punctele de prim ajutor au fost amplasate în cadrul Oficiilor Poştale 1 şi 5, la Operă şi în Piaţa Iosefin. În Lugoj au fost deschise centre de prim-ajutor, în Centrul Civic, Piaţa Drăgan şi la Piaţa Agroalimentară, anunţă Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Timiş.

Cele 6 Puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și Societății de Cruce Roșie Timiș. Facem precizarea ca aceste puncte de prim-ajutor nu se substituie controlului medical de specialitate și consultațiilor la cabinetul medicului de familie.

RECOMANDĂRI ÎN TIMPUL CANICULEI:

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții. Evitați aglomerațiile, expunerile la soare, efortul fizic intens între orele 11:00 – 18:00. Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare; Beți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu pre reci, apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe; Mâncați fructe și legume sau iaurt; Evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr; Nu consumați alcool – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei; Nu lăsați copiii/animalele de companie singure în autoturism; Adresați-vă medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră”.

Şi Prefectura Timiş anunţă că trei autocisterne sunt pregătite în permanenţă pentru intervenţii în cazul apariţiei incendiilor de vegetaţie uscată sau la fondul forestier.

De același autor

Related Articles