Cel puţin 10 persoane ajung zilnic în secţia UPU Reşiţa din cauza caniculei

Valul de caniculă care a încins în această lună judeţul Caraş-Severin continuă să facă victime. Cei mai afectaţi de temperaturile ridicate din ultimele zile au fost vârstnicii. Cărăşenii au avut nevoie îngrijiri medicale, după ce au căzut în stradă, din cauza caniculei sau a diferitelor afecţiuni medicale.

Zilnic, cel puţin 10 persoane au ajuns în sectia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa, ne-a declarat medicul Emil Bunda:

În jur de 10 persoane pe zi, cele mai multe cazuri au fost persoane vârstnice care s-au expus la soare în perioadele în care este contraindicat, adică pensionari care au niște probleme de rezolvat exact de la 11.00 până la 17.00, când nu este deloc indicat să mergi prin căldură sau dacă este obligatoriu să găsească soluții de a contracara efectele caniculei, adică intrarea într-un magazin cu aer condiționat, intrarea într-o farmacie, purtarea de haine de culoare deschisă, capul acoperit, pălărie, șapcă, umbrelă, consum de lichide corespunzător”.

Cel mai greu este la orele prânzului atunci când aerul devine irespirabil, o recunosc oamenii care încearcă prin diferite mijloace să facă faţă acestui nou episod de caniculă.

În judeţul Caraş-Severin nu s-a înregistrat niciun deces din cauza temperaturilor ridicate.

Astăzi indicele de temperatură-umezeală a depăşit pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități. Cerul variabil, va prezenta înnorări temporar accentuate, mai ales spre seară și noaptea când, local, începând din vest vor fi averse însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, pe alocuri vijelii. Mai ales în Crișana, ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă cumulate vor depăși, pe arii restrânse, 25…35 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări locale în general de 50…60 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 39 de grade, iar cele minime între 15 și 20 de grade, mai ridicate la deal spre 21…22 de grade.

Cele mai citite

Related Articles