Anul 2020 a fost un an greu şi pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa. Pandemia de SARS CoV-2 a afectat stocul de sânge, numărul donatorilor a scăzut în timp ce cererile spitalelor din Caraş-Severin au crescut. Şi lipsa colectelor mobile de sânge şi-au spus cuvântul, astfel că unitatea a pierdut şi mai mulţi donatori.

Cum se poate rezolva această problemă în noul an 2021 aflăm de la coordonatorul unităţii de Transfuzie din Reşiţa, medicul Rodica Neaga.

A fost un an dificil pentru toată omenirea, nu doar pentru noi. Dacă trag linie cred că un sfert dintre donatori deja nu-i mai avem. Poate această vaccinare anti COVID va rezolva problema şi va pune capăt pandemiei. Ne-a lipsit colecta mobilă, din 15 martie nu am mai avut voie să organizăm colecte de sânge.

Mergeam la Caransebeş, la Oraviţa, peste tot în judeţ şi mobilizam cetăţenii ca să avem sânge dar faptul că nu am mai putut merge ne-a dăunat, activitatea noastră a fost afectată, a fost un an greu dar am speranţa că în 2021 lucrurile vor reveni la normal, de asta e important să ne vaccinăm”, ne-a declarat medicul Rodica neaga.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa se redeschide în data de 4 ianuarie, astfel că persoanele sănătoase sunt rugate să vină să doneze sânge pentru că unitatea are nevoie de sânge din toate grupele.