[FOTO] Cei mai longevivi membri ai CARP Reşiţa au fost premiaţi cu câte 500 de lei

[UPDATE] Cei mai longevivi membri cotizanţi ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reşiţa au fost premiaţi de conducerea organizaţiei marţi, 9 Mai la împlinirea a 5 decenii de la înfiinţarea acesteia.

Patru din 5, cei mai longevivi membri cotizanţi au fost premiaţi pentru fidelitatea de peste 35 de ani de care au dat dovadă. Ei au fost aşteptaţi cu diplome şi prăjituri.

De la 2 dintre vârstnicii prezenţi, Aurel Susan şi Maria Mergea, am aflat că de-alungul anilor, CARP Reşiţa a însemnat mană cerească pentru existenţa lor:

M-a ajutat că am scos acuma cred că 2 ani, ultima dată am luat, m-a ajutat tare mult„.

Vă mulțumesc foarte mult pentru aprecierea pe care aţi făcut-o pentru noi. Suntem mândri că am ajuns la anii ăștia. Sunt 35 de ani de când plătesc cotizația la zi. În 2012 am mai fost din onorat cu o diplomă că m-am achitat cu cinste față de toate cele ce trebuiau. Am 97 de ani de viaţă acum„.

Preşedintele CARP Reşiţa, Tudoriţa Nicula, a subliniat pentru Radio Reşiţa că doreşte să permanentizeze acest fel de acţiuni pe care se bucură că a ajuns să le înfăptuiască chiar în anul în care organizaţia pe care o reprezintă împlineşte jumătate de secol de la înfiinţare:

Mă bucur că am șansa să fiu președinte a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor la 50 de ani de existență și de activitate neîntreruptă. De aceea am dorit și am invitat alături de noi unii dintre cei mai fideli membri ai noștri, care au peste 35 de ani. CARP Reşiţa s-a înființat în 1973 şi cum spunea dumnealor, sunt membri din 83, 85, 89. Le-am oferit o primă în bani în valoare de 500 lei, ca o mică atenție din partea noastră și sperăm să le fie de ajutor. Ne-am dori ca la 1 octombrie, la ziua pensionarilor sau a persoanelor de vârsta a 3-a să mai facem o întâlnire de suflet„.

Tudoriţa Nicula a mai subliniat că, în prezent Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reşiţa are înscrişi peste 2 mii de membrii cotizanţi din întreg judeţul.   

***

La sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Resita se va desfăşura marţi, 9 mai de la ora 12.00 evenimentul care marchează cei 50 de ani de activitate a organizaţiei.

Cu aceasta ocazie pentru fidelitate vor fi premiate persoanele cu vechime, membrii ai organizației, a transmis pentru Radio Reşiţa Tudorita Nicula, președinte CARP Resita.

La sediul CARP din Reșița sărbătorim cei 50 de ani de activitate pentru că suntem cei mai longevivi ca și acordare de împrumuturi. În 1973 s-a înființat Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor și de atunci a funcționat neîntrerupt, chiar dacă și-a schimbat, așa cum era normal după 90, forma de organizare, devenind o asociație non-profit. Pentru a marca acești 50 de ani, ne-am gândit să acordăm o primă de 500 lei celor mai longevivi membri ai noștri. Din 88 avem, dar și 87, patru membri am găsit în analele noatre, i-am invitat să fie prezenți și dorim să devină permanență această premiere la membri CARP-ului„.

Cele mai citite

Related Articles