Cei mai buni cârnaţi bănăţeni vor fi degustaţi miercuri la Timişoara

Evenimentul “Degustarea cârnaţilor bănăţeni” sau „Worschkoschtprob” cum este cunoscut în rândul etnicilor germani din Banat va fi organizat miercuri, 15 februarie, de către redactorii săptămânalului de expresie germană „Banater Zeitung” la Casa Adam-Müller-Guttenbrunn din Timișoara. În anii trecuți, evenimentul a mai avut loc în localități din judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin, precum: Sânnicolau Mare, Lugoj, Sântana, Lipova, Bocșa, Șag, Buziaș, Biled și Lenauheim.

Conform organizatorilor, evenimentul a fost iniţial o manifestare desfăşurată în redacţia publicaţiei, acolo unde cititorii aduceau, pentru degustare și concurs, mostre ale cârnaţilor făcuţi de ei în casă, iar juriul au fost format chiar de redactorii angajaţi. Începând însă cu anul 1995, publicaţia „Banater Zeitung” a decis să organizeze o manifestare publică, mizând în continuare pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi. Anul acesta, evenimentul este organizat de „Banater Zeitung” în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat și Asociația FunkForum.

De la ora 12.00 în Casa Adam-Müller-Guttenbrunn din Timișoara sunt aşteptate cât mai multe probe de cârnați făcuţi în casă, iar cei mai buni vor fi onoraţi cu distincții si diplome.

De același autor

Related Articles