Angajaţii companiei Nestle care vor fi disponibilizaţi de la fabrica din Timişoara, ce urmează să fie închisă în luna mai a acestui an, vor protesta începând de luni, 18 martie. Protestatarii cer pachete sociale compensatorii la nivelul celor din celelate state europene de unde compania a mai plecat.

Protestul angajaţilor va avea loc la poarta fabricii Nestle din Timişoara, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, citat de Adevărul.

„Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condiţiile în care după închiderea unor unităţi similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime. Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminaţi, iar oferta primită să reprezinte maximum 13 salarii pentru angajaţii cu peste 20 de ani vechime în fabrică? Este o bătaie de joc la adresa muncitorului român, un şantaj practicat de o multinaţională care ne tratează ca pe sclavi, în comparaţie cu angajaţii ei din Occident. Motivaţia pentru oferta făcută de conducerea Nestle cum că suntem în România şi nu se pot acorda salarii compensatorii ca în Occident este o bătaie de joc”, subliniază documentul citat.

În fabrica Nestle din Timişoara lucrează 388 de persoane, care vor fi disponibilizate, iar fabrica va fi închisă până la finalul lunii mai 2019, urmând ca activitatea fabricii  să se mute în Ungaria.