Cea mai modernă închisoare din ţară va fi amenajată la Buziaş

Penitenciarul Timişoara amenajează la Buziaş cea mai modernă închisoare din ţară. Vor fi create noi locuri de detenţie pentru persoanele private de libertate care îşi ispăşesc pedepsele în regim deschis sau semideschis.

Aceste investiţii vor duce la îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în conformitate cu standardele europene, a declarat pentru Radio Reşiţa comisarul de poliţie penitenciară Liviu Marica, directorul Penitenciarului Timişoara.

Este vorba despre o investiție pe care Penitenciarul Timișoara o derulează în Buziaş unde în prezent funcționează o secție exterioară cu o capacitate de 91 de persoane private de libertate raportate la 4 metri pătrați. Lucrarea de investiții își propune reamenajarea, consolidarea modernizarea, extinderea și construcții noi astfel încât capacitatea de cazare să fie suplimentată cu încă 276 de locuri de cazare noi, facilități de preparare și servire a hranei, cabinete medicale, sector pentru acordare dreptului la pachet și vizită și corespondență și cabinete și săli de consiliere psihologică și cele necesare sectorului de integrare socială.

Asta înseamnă condiții mai bune de cazare, condiții decente. Este lansată licitația pentru execuție, termenul de depunere a ofertelor este 23.10.2023 ora 15.00 așa că așteptăm cât mai mulți ofertanți ca să putem să demarăm această lucrare de investiție în timp util”.

Durata estimată de realizare a investiției este de 30 de luni, de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea estimată a contractului de lucrări este 48.410.944,81 fără TVA.

În prezent Secţia Exterioară a Penitenciarului Timişoara de la Buzias are 92 de locuri.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles