Cea de-a 5-a ediţie a Festivalului de film din Banatul Montan continuă şi astăzi la Caransebeş

Cea de-a 5-a ediţie a Festivalului de film din Banatul Montan continuă şi astăzi la Caransebeş. Cinefilii sunt aşteptaţi în parcul Dragalina şi în această seară de la ora 21.30 ca să vizioneze filmul Tudor, în regia lui Lucian Bratu.

Tudor- este un film istoric lansat în data de 18 noiembrie 1963 în cinematografe şi a fost realizat după un scenariu de Mihnea Gheorghiu bazat pe un poem (1953) şi o piesă de teatru (1955) de Gheorghiu. Filmul a devenit în România un model pentru genul filmelor istorice.

Este cel mai mare festival de film din ţară ca durată şi cuprinde toate oraşele judeţului, ne-a declarat managerul Casei de Cultură George Suru, Ioan Cojocariu:

Noi nu am avut pretenii ca să fie un festival cu premii cu prezenţa unor actori renumiţi pentru cã nu sunt bani la bugetele administraţiilor locale. Pentru că sunt în toate oraşele judeţului nu este nevoie să se asemene prin organizare între ele. La Caransebeş se încheie a V a ediţie dar aici s-a născut această idee alături de Ion Cărmăzan care este directorul artistic al Festivalului, regizor, scriitor, legat sufleteşte de Banatul de Munte”, menţionează Ioan Cojocariu.

Acest eveniment a fost organizat de primăria Caransebeş, Casa de Cultură George Suru şi Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România.

De același autor

Related Articles