CCD Caraș-Severin pregătește cadrele didactice pentru combaterea violenței școlare

Combaterea violenței școlare reprezintă una dintre direcțiile prioritare ale ofertei de formare continuă a Casei Corpului Didactic Caraș-Severin în anul școlar 2023-2024.

În acest sens, unul dintre cele 31 de programe de formare este Prevenirea și combaterea bullyingului în unitățile școlare. Importanța organizării sesiunilor de formare care vizează violența școlară este evidentă, întrucât bullyingul este un fenomen care se manifestă frecvent în cadrul grupurilor de elevi de toate vârstele, sub diverse forme. În absența unor măsuri specifice de intervenție, acesta poate avea consecințe grave asupra întregii comunități.

Programul de formare care vizează prevenirea și combaterea bullyingului urmărește conștientizare corpului didactic cu privire la efectele grave pe care violența școlară le poate avea nu numai asupra situației școlare a unor elevi, ci și asupra personalității elevului și a evoluției sale. Prin acest program, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin vizează informarea cadrelor didactice cu privire la modalitățile concrete prin care acestea se pot implica în reducerea și chiar stoparea acestui fenomen nedorit. Prin derularea cursului de formare „Prevenirea și combaterea bullyingului în unitățile școlare” vizăm informarea cadrelor didactice în direcția respectării legislației aferente acestui aspect, precum și oferirea de soluții pentru diverse situații, prin sugerarea unor activități concrete care urmăresc, pe de o parte, identificarea comportamentelor elevilor care sunt parte a acestui fenomen și, pe de altă parte, responsabilizarea adulților implicați în educarea acestora,” a declarat directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, profesorul Ionuț Gârtoi.

În perioada următoare vor demara cursurile de formare, la care s-au înscris, până în acest moment, 175 de cadre didactice din întregul județ. Progarmul va fi coordonat de formatori din cadrul Casei Corpului Didactic, prima sesiune începând miercuri, 7 februarie 2024, la Oțelu Roșu.

Cele mai citite

Related Articles