Câștigătorii Apelului de proiecte finanțate prin Timbrul Monumentelor Istorice – Reșița și Timișoara

Câștigătorii Apelului de proiecte finanțate prin Timbrul Monumentelor Istorice – Reșița și Timișoara (sesiunea I / 2021)10 proiecte, în valoare de aprox. 1 milion de lei, pentru reparații și lucrări de întreținere la monumente istorice din Reșița și Timișoara
 Institutul Național al Patrimoniului (INP) anunță rezultatele sesiunii I / 2021 a apelurilor de proiecte finanțate din Timbrul Monumentelor Istorice (TMI) – subprogramele Reșița, 250 de ani de siderurgie, respectiv Timișoara, Capitală europeană a culturii. Au fost selectate pentru finanțare 10 proiecte, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, pentru lucrări de întreținere și reparații curente la clădiri monument istoric din orașele Reșița și Timișoara.

Proiectele selectate pentru finanțare se înscriu în sub-categoriile: 1)
 Subprogramul acțiuni tematice – Reșița, 250 de ani de siderurgie, pentru protejarea patrimoniului industrial (lucrări de întreținere și reparații curente) 7 proiecte selectate, în valoare totală de 697.540 lei; respectiv 2) Subprogramul acțiuni tematice – Timișoara, Capitală Europeană a Culturii (lucrări de întreținere și reparații curente) 3  proiecte selectate, în valoare totală de 235.199 lei.

“Remarcăm, încă o dată, la finalul unei noi sesiuni de selecție pentru finanțare, cât sunt de importante, pe de o parte, capacitatea beneficiarilor (proprietari, asociații de proprietari sau administratori de patrimoniu imobil) de a scrie și organiza proiecte în parteneriat cu specialiștii din domeniu și, pe de altă parte, implicarea comunităților locale – administrație publică și societate civilă deopotrivă  – pentru ca aceste oportunități de a investi în conservarea monumentelor istorice să poată fi valorificate – a declarat Ștefan Bâlici, directorul Institutului Național al Patrimoniului.

“Nu putem decât să felicităm asociațiile de proprietari și grupurile de inițiativă care au contribuit la propunerile câștigătoare în prezentul Apel în cele două orașe și să salutăm decizia municipalității Reșița de a acoperi costurile consultanței de specialitate pentru elaborarea documentației pentru toți beneficiarii apelului dedicat, în an aniversar, orașului istoric al siderurgiei” – a completat Ștefan Bâlici.
 


Cele 7 proiecte din Reșița selectate pentru finanțare
SIMION ADAM-IOAN Intervenții tip reparații curente la una dintre Locuințele Gemene „Frații Blăjița”
PAROHIA ROMANO CATOLICĂ REȘIȚA Intervenții tip reparații curente la Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii”
BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „PAUL IORGOVICI” Intervenții tip reparații curente la Casa Friedmann – Actuala Bibliotecă Județeană „Paul Iorgovici”
PAROHIA ORTODOXĂ CÎLNIC Reabilitare fațade Biserica Ortodoxă Cîlnic
ASOCIAȚIA CULTURALĂ REȘIȚA ROMÂNĂ Reparații ”Palatul Cultural” – Teatrul de Vest Reșița
COMUNITATEA EVREILOR (MOZAICĂ) DIN REȘIȚA Intervenții tip reparații curente la Sinagoga din Reșița
BISERICA EVANGHELICĂ REȘIȚA Reparații acoperiș la Biserica Evanghelică ReșițaDe același autor

Related Articles