Case şi străzi inundate la Văliug, după o avarie la sistemul hidroenergetic

Mai multe străzi din Văliug au fost inundate aseară în urma unei avarii la o conductă de aducţiune, parte din sistemul hidroenergetic din zonă.

Forţele de intervenţie au fost alertate aseară în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, care anunţa o inundaţie în localitatea Văliug. De la Detaşamentul de Pompieri Reşiţa au fost alocate o autospecială de intervenţie şi 4 motopompe pentru a acţiona în sprijinul populaţiei dacă este cazul. Reprezentanţii operatorului care administrează sistemul hidroenergetic din zona Semenic au oprit alimentarea cu apă şi astfel nu au existat riscuri

Potrivit localnicilor, apa a refulat în zona unui podeţ care s-a colmatat. Pompierii au evacuat apa din trei case – o bucătărie, o pivniţă şi un garaj. Apa a intrat şi în 23 de curţi, însă s-a scurs în mod natural, ne-a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC.

1 COMENTARIU

  1. Nu-i decât efectul “întreținerii” celui mai mare și mai armonios bazin hidrografic al Europei de către, probabil, singurul organism ce a mai rămas centralizat al Țării, care nefiind în stare să regularizeze și să navigabilizeze nici măcar unul din râurile Țării, ca să nu mai vorbim de punerea în valoare energetică sau agricolă, nu e-n stare nici măcar să-mpiedice “alesu’ prafului” (inclusiv, la plropriu) de el!

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles