Casa Corpului Didactic în război cu Inspectoratul Şcolar

tudor deaconu

DREPT LA REPLICĂ

Ca urmare a articolelor apărute în ultimele zile în mass-media în care se face referire la cele trei instituţii de învăţământ judeţene: Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, considerăm că avem dreptul la replică şi precizăm următoarele:

-sursa informaţiilor prezentate nu face parte din instituţiile de mai sus, aşadar considerăm total neprofesional implicarea noastră într-un conflict presupus.

-avem cunoştinţă de faptul că în aceeaşi clădire, şi anume Casa Corpului Didactic, funcţionează două instituţii conexe ale Inspectoratului Şcolar Judeţean: Casa Corpului Didactic şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională

-se fac demersuri pentru a obţine un alt sediu al CJRAE, dar în condiţiile prevăzute de lege şi respectând specificul activităţii acestei instituţii.

-referitor la spaţiul destinat proiectului amintit în articolele apărute, acesta se foloseşte de comun acord în funcţie de activităţile organizate.

Pentru a nu fi afectate numele şi renumele celor trei instituţii prin asemenea articole nefondate, vă rugăm, ca pe viitor să contactaţi persoanele avizate care să vă dea informaţii:

Inspectoratul Şcolar Judeţean, purtător de cuvânt, inspector şcolar Ioan Moatăr

Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, director Nicoleta Marcu

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, director Valeria Ungur

Avizat,

Inspector Şcolar General

prof. dr. Nicolae Grindeanu

***

Casa Corpului Didactic din Caraş-Severin, se războieşte cu Inspectoratul Şcolar Judeţean din cauza Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

În adresa trimisă Prefecturii Caraş-Severin dar şi ministrului Sorin Câmpeanu, fostul director al CCD, Tudor Deaconu arată că de la înfiinţarea acestui centru, printr-o hotărâre verbală a Inspectorului Şcolar General aceasta funcţionează în clădirea Casei Corpului Didactic, unde printr-un contract pe termen de 5 ani , plăteşte proporţional utilităţile lunare şi nu chirie. La 1 ianuarie 2013 acest contract a expirat şi nu a mai fost semnat Actul adiţional şi nici Contractul reînnoit în care se mai cerea spaţiu în plus şi pentru Comisia judeţeană de testare a copiilor şi elevilor şi pentru personalul aferent.

Din cauza existenţei acestor centre şi comisii, munca persoanlului Casei Corpului Didactic este îngreunată şi total improprie. Tudor deacon solicit astfel sprijin autorităţilor competente pentru găsirea unui alt spaţiu în care entităţile de evaluare să-şi desfăşoare activitatea.

Consiliul de Administraţie al CCD consideră că acest Centru, cu toate celelalte servicii ce le coordoneaza ar trebui sa aibă un alt sediu propriu sau să funcţioneze în alte locaţii cum ar fi Centre Scolare pentru Educaţie Incluzivă, internate ale Liceelor sau Colegiilor unde există elevii ca principali beneficiari ai serviciilor oferite de această instituţie sau alte spaţii ce pot fi identificate la nivelul Municipiului Resita cu sprijinul Primariei Municipiului, cum s-a întâmplat în celelalte judeţe ale ţării.

De altfel Primaria Reşiţa a identificat ca spaţiu la Etajul al III-lea din Caminul Colegiului Tehnic Reşiţa, dar cei care trebuiau să întreprinda demersurile de mutare nu au facut-o. În plus mai sunt şi alte spaţii de învăţamânt libere, spre exemplu internatul Liceului Teoretic “Traian Vuia” Reşiţa. Primarul municipiului Mihai Stepanescu şi-a manifestat disponibilitatea de a discuta această soluţie, dar cei care trebuiau să o facă nu au întreprins nimic – mai spune Tudor Deaconu.(Daniela Tudor) sursa foto: facebook.com

Cele mai citite

Related Articles