Caravana medicală „Uniţi sub Tricolor prin Sănătate” va ajunge la sfârşitul acestei săptămâni din nou în Caraş-Severin, de această dată în localitatea Sicheviţa. Medicii de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Dr. Victor Popescu din Timişoara, vor acorda sâmbătă, 3 noiembrie, între orele 11.00-17.00 investigaţii gratuite tuturor locuitorilor indiferent de vârstă, la căminul cultural din localitate.

O echipă medicală, formată din aproximativ 50 de medici, asistenți medicali și voluntari, vor oferi consultații gratuite persoanelor interesate, în următoarele specialităţi medicale: cardiologie, O.R.L., dermatologie, gastroenterologie, medicină internă, stomatologie, ortopedie, ginecologie. Echipa medicală mobilă va oferi consultații la domiciuliu, persoanelor imobilizate la pat din localitățile învecinate sau celor care nu au posibilitatea de a se deplasa la sediul caravanei.

Centrul de Primiri Urgențe din cadrul instuției va prezenta exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor. Buna organizare a caravanei medicale a fost realizată în cooperare cu Mitropolia Banatului şi Primăria comunei Sichevița. Caravana medicală ”Uniţi sub Tricolor prin Sănătate”, este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale și susținut de Direcția Medicală, ce se derulează pe întreaga durată a anului sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Caravana Uniţi sub Tricolor, acţiune medicală dedicată centenarului a mai acordat consultaţii medicale gratuite în Caraş-Severin, locuitorilor din satul Dobraia dar şi participanţilor la pelerinajul organizat în memoria eroilor români făuritori ai Marii Uniri din 1918 la Crucea de pe Muntele Mic.

Daiana Roşca