Caravana medicală „Uniți sub Tricolor prin Sănătate” ajunge, astăzi, pe Muntele Mic!

Medici militari timișoreni oferă, astăzi, consultatii medicale gratuite, la 1670 m, de ziua Înăltării Sfintei Cruci, pe Muntele Mic din Caraș-Severin.

Caravana medicală Uniți sub Tricolor prin Sănătate, continuă astăzi, 14 septembrie 2018, la Crucea Monument de pe Muntele Mic, din județul Caraș-Severin, pentru participanții la pelerinajul organizat în memoria eroilor români făuritori ai Marii Uniri din 1918.

După oficierea Sfintei Liturghii, personalul medical din Spitalul Clinic Medical de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara va oferi consultaţii medicale gratuite astfel: O.R.L., cardiologie, analize glicemie, saturaţie oxigen, determinare tensiune arterială, efectuare de E.K.G. Echipa medicală a Centrului de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului va prezenta demonstrativ manevre de prim ajutor salvatoare de viaţă.

„Caravana medicală Uniţi sub Tricolor prin Sănătate” este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale şi susţinut de Direcţia Medicală.

Persoana de contact – Director medical Locotenent-colonel medic dr. Mihaela-Roxana NICOLIN, tel. 0722/684128

,,Crucea-monument de pe Muntele Mic datează din anul 1936, la început fiind construită din lemn, veghind astfel peste Banatul Montan până în anul 2003, când vechea cruce a fost înlocuită cu o cruce din structură metalică. Evenimentul comemorativ din 14 septembrie ne invită la comemorarea părinţilor României Mari, la un secol de la naştere”.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles