Caraș Severin: Polițiștii rutieri au aplicat peste 150 de sancțiuni în patru ore

Polițiștii rutieri din Caraș Severin au desfășurat vineri, 27 mai, între orele 16.00-19.00, acțiuni cu efective mărite, pe DN 6 și DN 68, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Cele mai multe sancțiuni au fost date pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Acțiunile au fost organizate în sistem integrat și în sistem „cascadă”, împreună cu polițiști rutieri din județele învecinate, în Caraș-Severin fiind angrenați 25 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică.

Timp de 4 ore, în urma abaterilor constatate pe drumurile publice din județ, au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 120, pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării, 13 permise de conducere, dintre care 7 pentru depășirea limitelor de viteză și 6 pentru efectuarea de manevre de depășire neregulamentară.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de peste 50.000 de lei.

Polițiștii cărășeni desfășoară în continuare astfel de acțiuni preventiv-reactive pentru prevenirea accidentelor rutiere, a victimizării prin accidente rutiere și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice.

De același autor

Related Articles