Caraş-Severin: Peste 365 de metri cubi de material lemnos, confiscaţi de poliţişti

Poliţiştii din Caraş-Severin au aplicat amenzi în valoare de 42.000 de lei şi au confiscat peste 365 de metri cubi de material lemnos, în urma controalelor efectuate, în ultimele două săptămâni, pe linia combaterii ilegalităţilor din domeniul forestier, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Pe parcursul celor 14 zile au fost efectuate 15 controale, 11 privind transportul de material lemnos – în cadrul cărora au fost controlate 36 de mijloace de transport material lemnos – şi au fost verificate patru depozite şi instalaţii de prelucrare a lemnului.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate şapte amenzi, în valoare de 42.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Ca măsură complementară au fost confiscaţi 365,21 metri cubi de material lemnos, dintre care peste 362 metri lemn de foc şi 3,17 metri cubi de cherestea, lemn, în valoare totală de 37.400 de lei‘, transmite IPJ Caraș Severin.

La acţiunile de control au participat poliţişti de la Biroul pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul IPJ Caraş-Severin, poliţişti de la Secţia 1 Poliţie Rurală Reşiţa şi Secţia 5 Poliţie Rurală Bocşa, împreună cu specialişti de la Garda Forestieră Timişoara.

Cele mai citite

Related Articles