Caraș-Severin: gospodării și podețe afectate de ploaia din ultimele ore

În Caraş-Severin, din cauza cantităţilor însemnate de apă căzute în ultimele ore, aproximativ 10 curţi din localitatea Bocşa, de pe str. Pădurii, sunt afectate din cauza unui podeţ colmatat.

Probleme s-au mai înregistrat si la trei gospodării din cartierul Doman din Reşiţa şi comuna Docnecea. Pentru evacuarea apei a intervenit câte un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Reşiţa.

Pentru remedierea problemelor, la fata locului au intervenit SVSU Bocşa împreună cu detaşamentul de Pompieri Reşiţa care s-a deplasat cu un autocamion şi două motopompe.

La Caransebeş a fost decolmatat un podeţ de către buldoexcavatorul primariei, din cauza căruia a fost inundat drumul din faţa unei gospodării.

Conform hidrologilor, râuri din 12 bazine hidrografice din vestul României sunt sub atenţionare cod galben de inundaţii până luni, 03 aprilie, la ora 12:00.

Este vorba despre Someşul Mare şi Someşul Mic, Crişul Negru şi Crişul Alb, Arieş, Mureş, Bega, Timiş, Pogăniş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna.

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din judeţele Bihor, Arad, Timiş şi Caraş Severin – transmite Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodădire a Apelor.

De același autor

Related Articles