CARAŞ-SEVERIN: Fată de 13 ani, lovită de o petardă în ochiul drept

Poliţiştii din Caraş-Severin au deschis dosar penal după ce o fată de 13 ani a ajuns la spital, fiind lovită în ochi de un fragment dintr-o petardă.

Incidentul s-a petrecut aseară, pe un teren de sport din localitatea Poiana Buchin, unde adolescenta se afla împreună cu un grup de tineri.

Ieri, la ora 19.30, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au fost sesizați de către o femeie despre faptul că fiica sa, în vârstă de 13 ani, a fost lovită la nivelul ochiului drept de un fragment de petardă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că ieri, în jurul orei 19.00, în timp ce minora se afla împreună cu un grup de tineri, pe un teren de sport din localitatea Poiana Buchin, unul dintre tineri, în vârstă de 16 ani, ar fi aprins fitilul unui obiect pirotehnic, petardă de tip F1, pe care ar fi aruncat-o la circa 5 metri de grupul de tineri. Obiectul pirotehnic a explodat, iar un fragment a lovit-o pe tânăra de 13 ani în ochiul drept, minora fiind transportată de mamă la spital pentru îngrijiri și investigații medicale.

Poliţiştii atrag din nou, atenția cu privire la utilizarea unor astfel de obiecte, mai ales de către copii! Joaca cu petarde și obiecte pirotehnice poate fi periculoasă!

Copiii își doresc, îndeosebi în această perioadă, să se joace cu diferite artificii, petarde sau alte obiecte pirotehnice. Însă consecințele utilizării necorespunzătoare a acestor materiale sunt foarte grave: arsuri, desfigurare, afectare auz sau văz, chiar și amputarea degetelor, în unele cazuri.

Le recomandăm copiilor să găsească alte metode de divertisment și jocuri specifice vârstei, iar pe părinți îi îndemnăm să fie atenți la activitățile și anturajul copiilor lor.

Vă reamintim că, legal, articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziție pe piață numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, iar articolele pirotehnice de scenă din categoria T1 și articolele pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziție pe piață numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

În urma activităților desfășurate până la acest moment de polițiștii cărășeni, în cadrul acțiunii naționale “Foc de Artificii”, pentru verificarea respectării legislației privind comercializarea articolelor pirotehnice și prevenirea evenimentelor negative generate de folosirea acestor obiecte, au fost confiscate peste 250 de kg de articole pirotehnice deținute fără drept, în valoare de peste 31.000 de lei și au fost întocmite 12 dosare penale.

De același autor

Related Articles