Caraș-Severin: drumuri deschise spre stațiunile montane, dar se circulă în condiții de iarnă

UPDATE, Ora 21.00

DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiș este în continuare închis.
Pe DJ 582E Prislop – Semenic, se circulă pe o bandă de circulație în condiții de iarnă.
Dispeceratul ENEL anunță că nu mai sunt localităși nealimentate cu energie electrică.

UPDATE, Ora 17.00

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin informează participanții la trafic despre faptul că în urma ninsorilor abundente și a viscolului din această perioadă se intervine permanent pentru curățarea zăpezii și a poleiului cu utilajele de deszăpezire și materiale antiderapante pe drumurile județene, în special pe cele din zonele montane.

❗️ Staţiunile Semenic şi Muntele Mic au rămas, de asemenea, temporar, fără curent electric din cauza fenomenelor meteo extreme înregistrate pe raza judeţului Caraş-Severin. Pe de altă parte, în cursul după-amiezei de sâmbătă, drumarii au reuşit să redeschidă circulaţia pe DJ 608A Borlova-Staţiunea Muntele Mic după ce, pe parcursul zilei, traficul a fost restricţionat din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

ℹ️ Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să se informeze despre condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

ℹ️ Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben, de viscol și ninsori moderate cantitativ, în perioada 04.02.2023, orele 11:00 – 05.02.2023, orele 22.00. În condiţiile producerii unor fenomene meteo care pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

La această oră, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

✅️ Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!

UPDATE ora 11.00

Drumul Prislop – Semenic este închis, la fel şi DJ 582 Slatina Timiş – Brebu Nou. Drumarii acţionează la această oră pentru curăţarea carosabilului şi desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă.

În schimb, Drumul Borlova – Muntele Mic este accesibil pentru maşini 4×4 sau dotate cu lanţuri. Singura pârtie deschisă este cea de la Văliug, pe Muntele Mic, sunt închise din cauza lipsei de curent. Echipele ENEL intervin pentru remedierea problemelor şi reluarea alimentării cu energie electrică.

FOTO: Facebook Sebastian Laboş

***

O nouă zi, aceleaşi probleme în Caraş-Severin: localităţi în beznă şi drumuri închise!

Drumul Judeţean 608A Borlova – Muntele Mic este în continuare închis circulaţiei rutiere. După cum transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, se lucrează pentru îndepărtărea copacilor şi zăpezii de pe carosabil, dar şi pentru reluarea alimentării cu energie electrică a staţiunii Muntele Mic.

Potrivit Dispeceratului ENEL, la această oră nu au curent nici Anina parţial, Ruşchiţa, Poiana Mărului, Brebu Nou, Feneş, Gărâna, Dognecea şi Ocna De Fier.

Totodată, Drumul Judeţean 582 Slatina Timiş – Brebu Nou este închis din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil. În ceea ce priveşte accesul spre Semenic, drumarii intervin la această oră pentru curăţarea drumului şi desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă.

Ofiţerul de serviciu de la Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Ştefan Markovski, recomandă şoferilor să nu se aventureze deocamdată spre zona montană, carosabilul fiind plin de zăpadă. Informații despre starea drumurilor din Caraș Severin se pot obține de la Comandamentul de iarna al judetului: telefon 0728970560.

Şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze autoturismele corespunzător, inclusiv cu lanţuri de zăpadă, săculeţ de nisip şi lopată, în caz contrar riscă amenzi de până la 2.900 de lei. De asemenea, poliţiştii rutieri pot să reţină şi certificatul de înmatriculare al maşinii.

Astăzi este deschisă pârtia Goznuţa de pe Semenic, dar şi cea de la Văliug. Pe Muntele Mic, momentan nu este curent pentru instalaţiile de teleschi şi telescaun, însă se acţionează pentru remedierea problemelor. Nu vor funcţiona astăzi nici pârtia Crucea de brazi de pe Semenic şi cea de la Gărâna.

Amintim că zona montană din Caraş-Severin se află până astăzi la ora 20.00 sub două avertizări meteorologice de ninsori şi viscol.

De același autor

Related Articles