Corturile de triere a pacienţilor aflate în incinta spitalelor din Caraş-Severin vor fi înlocuite cu containere, după ce judeţul a primit zece astfel de construcţii modulare.

Având în vedere solicitarea formulată de Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin şi Hotărârea nr. 44 din 27.10.2020 a  Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgența Caraş-Severin, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu aprobarea primului-ministru Ludovic Orban, a acordat ca ajutor umanitar intern de urgenţă cu titlu gratuit din rezervele de stat,  zece construcții ușoare din elemente modulare repartizate astfel:

–        4 la Spitalului Judeţean de Urgență Reşiţa, 

–        2  la Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş,

–        1  la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Reşiţa, 

–        1  la Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă,

–        1  la Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu,

–        1  la  Spitalului Orăşenesc Oraviţa.

Aceste construcţii modulare vor asigura  nevoile de izolare și triere a pacienților suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 care sosesc la spitalele din judeţul Caraş-Severin. Containerele  sunt prevăzute cu paturi, se pot racorda la instalaţia electrică a spitalului şi vor înlocui parţial corturile puse la dispoziţie de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a solicitat să se păstreze şi corturile pentru a putea fi folosite drept adăpost în caz de ploaie.