Caraş-Severin: Cinci persoane arestate preventiv, după percheziţii la suspecţi de trafic de droguri

Mai multe substanţe susceptibile că ar fi droguri de diferite feluri, seminţe de cababis şi cântare electronice de mare precizie au fost descoperite de poliţiştii şi procurorii DIICOT Caraş-Severin în timpul percheziţiilor efectuate marţi la domiciliile mai multor persoane bănuite de trafic de droguri, cinci dintre acestea fiind arestate preventiv pentru 30 de zile, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

‘În urma celor 15 percheziţii domiciliare efectuate la data de 26 septembrie, au fost descoperite şi ridicate 50 de grame de substanţă cristalină, maro, 30 de grame de substanţă solidă, cristalină, albă, susceptibilă de a fi drog de mare risc, 20 de grame de fragmente vegetale, verde-oliv, 5 grame de substanţă solidă, maro, susceptibilă de a fi droguri de risc şi 25 de grame de substanţă solidă, maro, susceptibilă de a fi rezină de canabis’, se arată în comunicat.

De asemenea, au fost descoperite şi indisponibilizate 125 de seminţe de canabis, două cântare electronice de mare precizie şi 5 dispozitive de mărunţire a fragmentelor vegetale de tip grinder, care prezintă urme de materie susceptibilă a fi droguri de risc.

Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 14 telefoane mobile, două dispozitive artizanale destinate consumului de droguri de risc, ce prezintă urme de materie, un pistol de tip revolver, muniţie neletală, respectiv 73 de cartuşe şi muniţie letală, respectiv un cartuş cu glonţ de 9 mm.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus reţinerea a 8 persoane, iar miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin, cu propunerea de arestare preventivă a 5 dintre persoanele reţinute. În cazul acestora, judecătorii au dispus măsura privativă de libertate pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin, au efectuat, marţi, 15 percheziţii domiciliare, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc, de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

S-a reţinut că, în perioada 2022 – septembrie 2023, 15 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, preponderent către tineri, droguri de risc – canabis, de mare risc – ecstasy, amfetamină şi cocaină, precum şi substanţe psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat că bănuiţii ar fi achiziţionat substanţele în cantităţi mai mari, de la dealeri din judeţul Timiş, după care le-ar fi porţionat ‘în doze’ şi le-ar fi vândut ulterior.

De același autor

Related Articles