Caraș Severin: 33,27% este rata de promovare la Bac 2021, sesiunea august-septembrie, înainte de contestații

În Caraș Severin, în sesiunea august-septembrie 2021 s-au înscris 639 de candidați și au promovat 172 din totalul de 517 candidați prezenți. Rata de promovare, înainte de contestații fiind de 33,27%, conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean.

În această sesiune, 122 de candidați au absentat, iar 4 candidati au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.
Niciun candidat nu a obținut media generală peste 9.00.

La acest examen, nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Rata de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și elevii eliminați.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, astăzi, 31 august 2021, până la ora 18:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinșii/reprezentanții legali ai acestora.

În perioada 1 – 3 septembrie 2021 are loc rezolvarea contestațiilor, iar 3 septembrie 2021 este data la care vor fi afișate rezultatele finale.

De același autor

Related Articles