[AUDIO] Caransebeşeanul Cristi Brecica şi căţeluşa Vreni participă la misiunile de căutare şi salvare din Turcia

Câinii de avalanșă Salvamont România participă, alături de forțele RO-USAR, dislocate în Turcia, într-o primă fază cu Vreni și Cristi Brecica de la unitatea Salvamont Mehedinţi.

Cristi Brecica despre câinele de căutare-salvare şi misiunile importante la care a participat:

Este un câine brevetat căutare-salvare suprafață teren împădurit și despădurit, respectiv avalanșă în cadrul Salvamont România, iar în dărămături și suprafață împădurită și descoperit în cadrul Ministerului de Interne. Misiunea cea mai cu impact asupra mea a fost cea din 2009-2010 când nu exista un câine de căutare-salvare în Caraș-Severin. A fost momentul care m-a determinat să încep și să învăț să lucrez cu un câine de salvare, deoarece noi salvamontiștii, am căutat 6 luni doi oameni morţi în avalanșă, puteau să moară şi alți zeci de oameni, voluntari sau salvamontiști. A fost o misiune foarte grea în acel moment. A fost acel impact, care atunci când m-am întors în țară în 2013 şi am hotărât să rămân acasă, am zis începem să lucrăm un câine de căutare-salvare“.

Cristi Brecica

Alături de alte unități canine din țară, ale M.A.I. sau civile, Vreni și Cristi se vor strădui să își aducă aportul la salvarea oamenilor afectați de cutremurul din Turcia și nordul Siriei, care a ucis peste 11.000 de suflete.

Şase mii de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă. Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în întreaga Turcia, iar căutările și misiunile de salvare continuă contracronometru.

Sursa foto: Câini de avalanşă Salvamont România

De același autor

Related Articles