Caransebeș: Teste pentru coronavirus, 3 izolatoare în spital și dezinfecție în autobuze, unități de învățământ, instituții și locuri publice

izolator

Comandamentul pentru Situații de Urgență întrunit joi la Caransebes a decis mai multe măsuri ce vor fi luate în municipiu, având în vedere răspândirea în Europa a noului coronavirus.

Astfel Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a fost nominalizat pentru a intra direct pe testarea noului coronavirus, a declarat managerul Adrian Cican. În plus, la ora actuală, unitatea medicală dispune de trei izolatoare în funcțiune, iar cel de-a patrulea izolator va fi înființat la Secția de Boli Infecțioase.

Începând de luni, 2 martie, toți medicii, asistentele și infiermierele vor fi prezenți la serviciu. Spitalul are la dispoziție și costume speciale de protecție pentru personalul medical, dispune și de măști, mănuși și soluții de dezinfectare.

De asemenea toate mijloacele de transport în comun din Caransebeș au fost dezinfectate. Conform directorului Transal Urrbis, Ovidiu Chimigeriu a fost stabilit și un program zilnic de dezinfectare a autobuzelor. S-a mai decis ca dezinfecția să se realizeze în toate unitățile de învățământ, instituții și locuri publice.

Până acum, din cele 9 persoane care s-au prezentat la unitatea medicală din Caransebeș, după ce au revenit din Italia, niciuna nu a prezentat simptome de infectare cu coronavirus. Ca măsură de precauție, acestea sunt în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile.

Carmen Senco