Caransebeș: Spitalul Bora, reabilitat sau demolat?

Locuitorii municipiului Caransebeş ar putea beneficia de o unitate medicalã nouă.

În aceastã perioadă, municipalitatea lucreazã la întocmirea dosarului pentru proiectul de finanţare.

Dorim, practic, reabilitarea spitalului mare, unde dorim să construim, prin această reabilitare, o secție nouă.

Practic, o clădire nouă, în zona unde a fost odată spitalul modular propus, și acea clădire va face legătura cu clădirea veche care, evident, va fi și ea reabilitată printr-un proiect de Infrastructură Mare care, după științele noastre, Axa de finanţare se va deschide undeva prin iunie.

Noi ne am pregătit în acest sens. Am făcut studiu geotehnic şi expertiza tehnică sperăm să o finalizăm la finalul lunii deci, practic, să avem SF-ul și DALI-ul la final de aprilie pregătit pentru acest proiect și atunci, tot ceea ce înseamnă Bora, care practic sunt undeva la 45 de paturi, și pacienții de acolo, vor fi mutați în clădirea nouă, iar acea clădire, care este veche și este tot timpul în discuție, o să găsim o altă destinație pentru ea sau chiar demolarea și reconstruirea unei clădiri noi.

Investiția este de până la 75 de milioane de euro. Acuma, în funcție de documentația de avizare a lucrărilor și de SF și până la urmă proiectul în sine, vom ști exact investiția care este la spital,” a declarat pentru postul nostru de radio, city managerul municipiului Caransebeş. Florin Bogdea .

Cele mai citite

Related Articles