[AUDIO] Cărășenii preferă excursii de o zi în județ. Pentru vacanțe au ales Egiptul

Apetitul cărășenilor pentru vacanțe în locuri îndepărtate a crescut în timpul pandemiei. Deși anul trecut, județul Caraș Severin a fost ales ca destinație de vacanță de mai mulți turiști străini, bănățenii se îndreaptă spre locuri exotice pentru sejururi.

Dacă anii trecuți se vindeau foarte bine pachetele turistice pentru Turcia, Bulgaria și Grecia, primăvara 2021 a venit cu o surpriză: Egipt, spune Ion Cubin, administratorul unei agenții de turism din Oțelu Roșu.

Turcia este pe lista galbenã, iar pentru Bulgaria încã mai sunt ceva restricții. Egiptul merge foarte bine și pentru că la revenirea în țară nu se stă în carantină. În plus, comparativ cu unele pachete de la noi de pe litoral, în aceeași bani sau mai puțini, poți să mergi în Egipt. Ei știu să-și vândă marfa, știu să fie ospitalieri și să mulțumească oamenii. De asemenea cine dorește poate să mai facă și excursii opționale acolo. Egiptul este inedit și merită să-l vezi măcar o dată în viață.

În județul Caraș Severin sunt preferate excursiile de o zi.

Noi încercăm să promovăm și Caraș Severinul măcar cu excursii de o zi. Cele mai preferate zone sunt Clisura Dunării, Valea Almăjului, zona Reșița, Oravița. Fiind însă acasă, turiștii nu aleg să se și cazeze. O altă problemă ar fi ca poate uneori și cerem destul de mult pentru aceleași servicii pe care poate oamenii le găsesc mai ieftin în altă parte. De asemenea infrastructura județului este o problemă. Avem un județ foarte frumos și toată lumea ar trebui să pună umărul pentru promovare. O mai bună colaborare între administrația județeană, administrațiile locale și agențiile de turism ar ajuta la promovarea județului”, este de părere Ion Cubin.

Turul Munților Poiana Ruscă, mănăstirile din Caraș Severin, lacul Ochiul Beiului și cascada Bigăr, Semmeringul Bănățean sau Clisura Dunării sunt doar câteva dintre ofertele pentru excursii de o zi ale agenției CBN Geoatlas Oțelu Roșu. Prețurile pornesc de la 80 de lei de persoană, cu plecare din Oțelu Roșu sau Caransebeș.