Camparea interzisă în Valea Cernei, de-a lungul drumului spre Baia de Aramă

În plin sezon estival Valea Cernei atrage un mare număr de turiști din intreaga țară, mulți preferând să campeze de-a lungul drumului spre Baia de Aramă, mai ales în locurile pentru parcare. 

Camparea este interzisă în parcările de pe Drumul Național 67, din zona 7 Izvoare până spre Cascada Vânturătoarea: “Acolo sunt foarte multe parcări unde oamenii uită că scopul este de a parca mașina o perioadă scurtă de timp și de multe ori campează. Acest fapt nu ar fi neapărat o problemă dacă după ce pleacă nu ar lăsa în urma lor foarte multe gunoaie. Cele mai multe sunt aruncate în jos pe Cerna, spre râpă ca să nu se vadă. Noi am pus în fiecare an panouri de avertizare. Din păcare ele sunt deteriorate sau distruse, cel mai probabil de turiști pentru a spune că nu cunoșteau faptul că în acele zone camparea este interzisă,” ne-a declarat specialistul în comunicare al Parcului Național Domogled Valea Cernei – Mariana Păsărin.

Ca în fiecare, Poliția Locală Băile-Herculane împreună cu jandarmii vor face controale în zonă pentru a verifica dacă sunt respectate regulile, iar în caz contrar se vor aplica sancțiuni turiștilor.

2 COMENTARII

  1. Nu stiu daca ei platesc vreo taxa de parcare, dar eu am lasat masina pentru cinci minute in parcarea de langa CABANA PITICILOR, pentru a umlpe cu apa de la izvorul Domogled, 5 bidoane si am fost taxat de domnul Corneanu.

  2. Aceleasi masuri ar trebui luate si cu proprietarii celor doua autoturisme, care anual, de cand se incalzeste si pana toamna, parcheaza masinile, in care dorm, langa izvorul de boli de stomac, peste drum de baile Venera. Nu din alte motive, dar isi satisfac nevoile fiziologice dupa cele doua cabanute din lemn. Sunt in fiecare an aceleasi doua autoturisma inmatriculate in judetul Bacau si municipiul Bucuresti.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles