Campanie colectare obiecte vechi din patrimoniul rural la Băuţar

Un muzeu al satului va fi construit pe raza comunei Băuţar din Caraş-Severin.Potrivit primarului Romeo Silviu Răduţă, acesta va fi amplasat lângă centrul de informare turistică din localitate.

Edilul a subliniat că în prezent este în derulare o campanie de colectare a obiectelor vechi din patrimoniul rural, iar cei care deţin astfel de artefacte şi doresc să le doneze, îşi pot anunţa intenţia de luni până joi apelând numărul de telefon 0754.589.055 pentru a programa transportul lucrurilor la primăria comunei.

Avem în plan să facem un muzeu la nivel de comună Băuțar, am identificat deja o locuință veche și am zis că din două locuințe vechi să reușesc să fac una. Am și terenul pregătit alături de centrul infoturistic. Noi am mai luat lucruri vechi, am mai adunat așa de pe la oameni, dar acum am zis să facem o acțiune mai amplă. Îi vom înștiința să vină cu ele la sediul primăriei sau mergem noi la ei acasă. Am dat și un număr de telefon şa care să se anunțe care au obiecte vechi și vor să le doneze. Avem și un program la primărie, stabilisem câteva zile, cam două ore pe săptămână, trei. Cine vrea să le aducă, bine, dacă nu mergem noi la ei“.

Muzeul satului va fi amenajat într-o casă veche, realizată din bârne, care va fi demontată din satul aparţinător Bucova, va fi reparată şi reasamblată ulterior la Băuţar.  

Cele mai citite

Related Articles