Câinilor din adăpostul de la Mehadia le place Germania!

1414

O mare parte dintre animalele de la adăpostul pentru câini comunitari de la Mehadia ajung în Germania, în baza unei înțelegeri între administrația adăpostului și o asociație germană pentru protecția animalelor. 

„Eu am început construcția adăpostului și toată activitatea mea în legătură cu câinii comunitari din zonă în coperare cu Asociația PRO DOG ROMÂNIA e.V. din Germania. Tot ceea ce am realizat la adăpostul dintre Băile Herculane și Mehadia am fost sprijinit de ei în toată activitatea, logistic, financiar, material. Am un fel de colaborare la modul că din două în două săptămâni sau din trei în trei săptămâni să merg în Germania cu un număr de 20-25-30 de câini în momentul în care sunt locuri libere în adăposturile din Germania. O parte dintre ei merg la adăposturile din: Hamburg, Koblenz, Karlsruhe sau Essen – sunt 4-5 adăposturi cu care lucrăm permanent -, o parte merg direct la adoptatori din Germania, iar o parte dintre ei merg în așa numitele forster family”, a declarat pentru Radio Reşiţa Lascăr Stoica – adminstratorul Adăpostului pentru câini comunitari de la Mehadia.

Sunt solicitați câini indiferent de starea lor de sănătate, o mai mare atenție fiind acordată chiar animalelor cu infirmități fizice, precizează Lascăr Stoica: „Toți câinii care ajung în adăpost stau în carantină pe perioada vaccinărilor, după care medicul veterinar observă caracterul câinelui! Am avut câini care au avut picior tăiat,  am avut câini cu ochi scoși , tot felul de cazuri foarte grele și eu cred că aceia care au avut infirmități au primit o șansă mult mai repede decât alți câini care sunt întregi, să zic așa”.

Paul-Sever SMADU