Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa donează sânge pentru pacienţi

Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa se confruntă din nou cu o lipsă acută de sânge. Astfel că miercuri, 23 noiembrie, între orele 8.00-13.00 va organiza o acţiune mobilă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, secţia ORL.

După cum a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Reşiţa, Rodica Neaga, este nevoie de toate grupele, în special de AB4. “Am recurs la această campanie din cauză că la sediu nu se prezintă donatori atât de mulţi pentru a asigura tot sângele necesar pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa şi Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se confruntă cu foarte multe urgenţe, bolnavii vin în ultima clipă cu valori scăzute a hemoglobinei, de 4-5 şi atunci necesită cantităţi mai mari de sânge.

Am decis să fac o colectă în sprijinul celor bolnavi din spitale, cu ajutorul cadrelor medicale care am înţeles că şi-au exprimat de multe ori dorinţa să doneze. Media zilnică la centru este 10-15 donatori, dacă avem 20 de donatori, pot să consider că este sărbătoare, dar am avut zile şi cu 5-6 donatori. În urmă cu 2 săptămâni chiar m-am confruntat cu 2 zile în care am avut 5 donatori. Nu putem să stăm şi să aşteptăm.

Persoanele care doresc să doneze sânge se pot prezenta şi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa, de luni până vineri, între orele 8.00-13.00.

De același autor

Related Articles