Cadastrare finalizată în comuna Berzovia

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Caraș-Severin a finalizat lucrările de cadastru general în comuna Berzovia, din Caraș-Severin.Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au vizat o suprafață de 11.882,0023 de hectare și au început în anul 2016.

Berzovia este a doua unitate administrativ-teritorial? (UAT) din județul Caraș-Severin, care a fost cadastrată integral. Până în prezent aproape 58.000 de proprietăți din judeș au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, dintre care circa 21.000 doar anul acesta. După cum știți, 21 de comune din județul nostru beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea tuturor proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Pentru 16 dintre acestea au fost semnate deja contractele pentru înregistrarea sistematică a imobilelor, iar pentru celelalte cinci a fost lansată o licitație în această vară și sunt în evaluare financiară și tehnică pe SEAP„, a punctat Rusalin MUREȘAN, directorul OCPI Caraș-Severin.

Proprietarii celor peste 12.000 de imobile primesc, începând de marți, 26 octombrie, noile cãrți funciare. Documentele au fost eliberate, gratuit pentru cetãțeni, prin Programul național de cadastru și carte funciarã 2015-2023 (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asiguratã din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliarã, prin OCPI Caraș-Severin.

În prezent, din totalul de 77 de UAT-uri din județul Caraș-Severin, două sunt cadastrate în proporție de sută la sută, respectiv Măureni și Berzovia, iar în alte 59 se desfășoară lucrări de cadastru general în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT cât și la nivel de sector cadastral.

De același autor

Related Articles