[FOTO] Bursa Locurilor de muncă pentru absolvenţi la Reşiţa

377

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a organizat vineri, 19 octombrie 2018 Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la Reşiţa, în incinta Universităţii “Eftimie Murgu”, în sala Campus Cafe, care s-a dovedit aproape neîncăpătoare. Au fost oferite locuri de muncă în variate domenii de activitate şi nu numai pentru absolvenţii promoţiei 2018.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin a organizat azi, 19 octombrie 2018, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Întâlnirea dintre angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă a avut loc la Reşiţa, la Universitatea Eftimie Murgu. Prezenţi la bursă au fost 42 de agenţi economici care au oferit 96 de locuri de muncă pentru absolvenţi, dintre care 16 pentru absolvenţii cu studii superioare.

Şi la această ediţie, locurile de muncă au fost variate, acoperind domenii diferite de activitate, fiind disponibile locuri de muncă nu doar pentru absolvenţi, ci şi pentru alte categorii de persoane.
Situaţia detaliată a organizării Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi din acest an este următoarea:

Nr. agenţi economici contactaţi 87
Nr. agenţi economici participanţi 42
Nr. locuri de muncă oferite pentru absolvenţi 96
Număr persoane participante 150, din care 27 de absolvenţi. Şase dintre aceştia au fost selectaţi în vederea încadrării, patru au fost încadraţi pe loc, din care doi cu studii superioare.

Absolvenţii încadraţi la bursă au ocupat locuri de muncă în meseriile de electrician, sortator- spălător păr şi doi consilieri juridici.
La bursă au participat şi elevi ai claselor a-XII-a ai Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa, care au avut ocazia de a experimenta participarea la o bursă a locurilor de muncă.

Bursa locurilor de muncă reprezintă o oportunitate pentru toţi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale, sau, în ultimă instanţă, să se orienteze/reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung.

(Ada Botezan)