Bursa de Valori Bucureşti în acord de cooperare pentru educaţie financiară cu Universitatea de Vest din Timişoara

Bursa de Valori Bucureşti este un promotor puternic al educaţiei financiare în rândul studenţilor, absolvenţilor şi tinerilor profesionişti, prin toate proiectele educaţionale pe care le-a dezvoltat în parteneriat cu entităţi specializate în domeniu. Parteneriatul dintre Bursa de Valori Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara, încheiat astăzi, are ca scop ancorarea viitoarelor generaţii de studenţi şi absolvenţi în realitatea economică în care trăim prin facilitarea accesului acestora la informații legate de economisire, investiții sau antreprenoriat.

Studenții sunt tot mai atenți la legile de funcționare ale macroeconomiei și la mecanismele economiei reale. Cultura financiară este mai importantă ca oricând, iar noii absolvenți pe care Universitatea de Vest îi formează, mai ales pentru meseriile viitorului, primesc un pachet substanțial de informații din domeniul financiar, de acum și prin parteneriatul dintre UVT și Bursa de Valori Bucureşti”, a declarat Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timişoara.

Ne dorim ca prin acest parteneriat să punem bazele unei generaţii de studenţi cunoscători în administrarea finanţelor proprii. Fie că vorbim de participarea specialiştilor Bursei de Valori București la cursurile şi conferinţele organizate de Universitatea de Vest din Timișoara, de workshopuri educaţionale, sau de alte proiecte speciale pe care le vom derula împreuna cu Universitatea, sperăm ca prin acestea să îi echipăm pe studenţi cu informatiile şi abilităţile de care au nevoie pentru a-şi gestiona banii în mod eficient. Din nefericire, fără educaţie financiară, deciziile noastre financiare şi acţiunile pe care le întreprindem nu au o bază solidă pentru succes. Dezvoltarea de parteneriate educaţionale strategice cu universităţile din ţară este una dintre preocupările Bursei de Valori București pentru perioada imediat următoare.”, Adrian TĂNASE, Directorul General al Bursei de Valori București.

De același autor

Related Articles