Buletine de vot de la alegerile locale, rătăcite în sediul primăriei Fîrliug!

În această dimineată la sediul Primăriei Fârliug, desemnat birou de circumscripţie electorală pentru alegerile locale care s-au desfășurat duminică, 27 septembrie au fost găsite mai multe buletine de vot.

Descoperirea a fost făcută de o angajată a Primăriei Fârliug şi de ofiţerul de stare civilă, cei care au intrat în această dimineaţă în incinta sediului pentru a face curătenie, găsind într-unul din sacii în care au fost distribuite materialele destinate scrutinului din 27 septembrie buletine de vot anulate. Nu se cunoaşte până în acest moment cu exactitate numărul buletinelor descoperite.

Situaţia de la Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 37 Fârliug a fost sesizată autoritătilor, printr-un apel pe numărul unic 112. Purtătorul de cuvânt al IPJ Caras-Severin, Alina Boeru, a confirmat pentru radio Resita sesizarea din această dimineață la 112.

În această dimineață polițiștii de la Secția 1 de Poliție Rurală Reșița a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-o clădire aparținând Primăriei Fîrliug au fost găsite buletine de vot anulate de la alegerile locale din 27 septembrie. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și efectuează cercetări în această cauză“, a declarat pentru Radio Reșița reprezentantul Poliției Caraș-Severin, Alina Boeriu. 

Echipajul deplasat la fața locului a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, fiind găsite patru dosare legate cu sfoară, conținând buletine de vot nefolosite și anulate, de la alegerile locale din 27 septembrie.

Buletinele de vot anulate se aflau în sacii cu materialele folosite în cadrul procesului electoral (dosare, pixuri, drapele etc.), sacii aflându-se în incinta primăriei.”

Din verificările efectuate până în prezent, este vorba despre buletine de vot care nu au aplicată nicio ștampilă de vot. Polițiștii continuă verificările în acest caz pentru a stabili cu exactitate întreaga situație de fapt și de drept.

De același autor

Related Articles